Hiina beebitoidu skandaali sattus ka Arla

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arla Foodsi piimatööstuskonsterni kodulehekülg.
Arla Foodsi piimatööstuskonsterni kodulehekülg. Foto: arlafoods.com

Skandinaavia piimatööstuskontsern Arla Foods võis toota samuti mürgist melamiini sisaldanud piimapulbrit, mille tõttu on Hiinas haigestunud juba tuhanded väikelapsed.

 

Rootsi televisiooni andmetel peatas ettevõte kahtluste tekkimise järel imikutele mõeldud piimaasendaja tootmise Hiinas, vahendas YLE.

Skandinaavia ettevõtte partner, kohalik suurmeierei Mengniu, teatas juba rikutud beebitoidu turult ärakorjamisest, ehkki seni firma vastu kaebusi polevat esitatud. Arla Foodsi tegevjuht Peder Tuborgh tunnistas, et olukord Hiinas on äärmiselt murettekitav.

Hiina RV ametivõimud on praeguseks leidnud muu hulgas plastiku valmistamisel kasutatavat tööstuskemikaali 22 erineva tootja piimapulbrist ning mürgiseid tootemarke on kokku 77.

Haigestunud laste hulk on samal ajal kasvanud juba üle 6200, teatas rahvavabariigi tervishoiuministeerium. Suurel osal neist on vaid kerged tervisehäired, kuid umbes 1300 imikut vajavad haiglaravi ning 160 on saanud raske neerukahjustuse. Kolm väikelast on surnud mürgistuse tagajärjel.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles