Tuneesia president kuulutas bussirünnakuga seoses välja eriolukorra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuneesia politseinikud.
Tuneesia politseinikud. Foto: SCANPIX

Tuneesia pealinnas Tunises plahvatas täna presidendi ihukaitsemeeskonna bussi juures lõhkekeha, surma sai 12 inimest ja kannatada 16 inimest, teatas siseministeerium. President kuulutas välja eriolukorra.

Lõhkeseadeldis pandi plahvatama pärastlõunal Tunise kesklinnas Mohamed V alleel.

Tuneesia president Beji Caid Essebsi kuulutas välja üleriigilise eriolukorra ja pealinnas Tunises öise liikumiskeelu seoses 12 inimese elu nõudnud rünnakuga riigipea ihukaitsemeeskonna bussile.

«Selle valulise sündmuse, selle suure tragöödia tulemusena kuulutan ma 30 päevaks välja eriolukorra ning öise liikumiskeelu Suur-Tunise piirkonnas alates kella 21.00st (kella 22st Eesti aja järgi) kuni homme kella 05.00ni (kella 06.00ni Eesti aja järgi),» ütles president telepöördumises.

Üks julgeolekuallikas ütles, et enamik bussis olnud agentidest sai surma. Esialgu ei ole keegi rünnaku eest vastutust võtnud.

Varem sel aastal aset leidnud kahe ohvriterohke rünnaku eest võttis vastutuse sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik. Märtsis hukkus islamistide rünnakus Tunise Bardo muuseumile 21 turisti ja politseinik. Juunis Sousse'is sai hotellirünnakus surma 38 turisti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles