USA allikas Reutersile: Vene lennuk tulistati alla Süürias

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ründelennuki Suhhoi Su-24 allakukkumine jäädvustati videole
Vene ründelennuki Suhhoi Su-24 allakukkumine jäädvustati videole Foto: SCANPIX

USA valitsusallikas sõnas uudisteagentuurile Reuters, et nende andmetel tulistati Venemaa sõjalennuk Türgi hävitajate poolt Süüria õhuruumis alla pärast seda, kui see oli hetk varem lennanud Türgi õhuruumis.

USA andmetel viitab Venemaa ründelennuki Suhhoi Su-24 liikumisele Türgi õhuruumis soojusjälg.

Türgi on seni rõhutanud, et Vene lennuk lasti alla Türgi õhuruumis ning Türgi piloodid olid venelasi enne tulistamist kümme korda hoiatanud.

USA kindral Steven Warren sõnas eile uudisteagentuurile AFP, et Vene sõjalennuki piloote hoiatati mitmeid kordi, kuid USA analüüsib veel juhtunu kohta saadud informatsiooni, et määratleda Vene lennuki täpne asukoht.

Venemaa võimud eitavad, et nende ründelennuk oleks lennanud Türgi õhuruumis. President Vladimir Putin teatas, et Vene lennuk sai Süüria kohal lennates tabamuse, olles umbes ühe kilomeetri kaugusel Türgi piirist ning lennuk kukkus piirist nelja kilomeetri kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles