Pakistan andis poomissurma mõistetud invaliidile lisaaega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abdul Basit.
Abdul Basit. Foto: AFP/SCANPIX

Pakistan lükkas kolmapäeval edasi surmamõistetud alakehast halvatud mehe Abdul Basiti hukkamise, teatasid tema advokaadid.

Basit mõisteti aastal 2009 süüdi mõrva eest. Tema jalad muutusid halvatuks vanglas pärast seda, kui ta nakatus meningiidiga. Nüüd lükati otsuse täideviimine vähemalt kahe kuu võrra edasi. Ka varem on inimõiguslased tundnud muret selle üle, kuidas peaks ratastooli aheldatud mees tõusma võllasse.

«See hea uudis saabus vaid tunnid enne seda, kui halvatud mees pidi seisma silmitsi kohutava surmaga. Peame lootma, et Pakistani valitsus kaalub üle oma tapalavale saatmise poliitika – alates mullu detsembrist on poodud hinnanguliselt 300 inimest,» kommenteeris uudist inimõigusorganisatsiooni Reprieve esindaja Maya Foa.

«Basit on tänu meditsiinilisele hooletusele vanglas juba kohutavalt kannatanud. Tema poomine ei teeniks ei õiglust ega muudaks Pakistani turvalisemaks,» lisas mehe advokaat Sarah Belal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles