Prantsusmaa: Euroopa Liit peab migrantide arvu piirama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manuel Valls.
Manuel Valls. Foto: SCANPIX

Prantsuse peaminister Manuel Valls kutsus teisipäeval Euroopa Liitu piirama blokki lubatavate migrantide arvu.

«Euroopa peab ütlema, et ei saa enam nii paljusid migrante vastu võtta. See ei ole võimalik,» avaldas Saksa ajaleht Süddeutsche Zeitung katkeid Vallsi sõnavõtust lõunasöögil välismeediaga.

«EL-i välispiiride kaitse on selle tuleviku seisukohalt esmatähtis. Kui me seda ei tee, ütlevad inimesed: «Aitab Euroopast!»,» sõnas Prantsuse peaminister.

Euroopa Liit jõudis reedel kokkuleppele passivaba liikumise Schengeni tsooni reformimises enne aasta lõppu.

Tema sõnul peab EL kaitsma end terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) ja migratsioonitulva eest rändekriisi juurtega tegelemise teel.

«Euroopa peab leidma viisid kindlustamaks, et migrantidega tegeleksid Süüria naaberriigid. Vastasel juhul sattub küsimärgi alla Euroopa võime efektiivselt oma piire kontrollida,» lausus Prantsuse peaminister.

Euroopa Komisjon võttis teisipäeval vastu õiglusliku raamistiku EL-i finantsabi jaoks Türgile enam kui kahe miljoni süüria põgenikuga toimetuleks oma territooriumil. Allikate sõnul kujuneb raskeks aastas kolme miljardi euro leidmine, mida Brüssel on Ankarale lubanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles