ELi vaatlusmissiooni Gruusias hakkab juhtima sakslane

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansjörg Haber.
Hansjörg Haber. Foto: Internet

Euroopa Liit nimetas täna Saksamaa diplomaadi Hansjoerg Haberi 200-liikmelise euroliidu vaatlusmissiooni ülemaks Gruusias.

Reutersi teatel on Haber hetkel Saksamaa saadik Liibanoni pealinnas Beirutis, kus ta koordineerib riigi tegevust 2006. aastal Iisraeli ja šiiidi äärmusrühmituse Hezbollah´ vahelise konflikti ajal karastunud ÜRO rahvusvahelise rahuvalveüksuse UNFILga.

55-aastane Haber on kahe lapse isa, kes õppis Münchenis majandust. Oma diplomaadikarjääri jooksul on ta teeninud Saksamaad nii Pariisis, Manilas, Ankaras kui ka Moskvas, mistõttu valdab ta ka vene keelt. 

Euroliidu liikmesriikide välisministrid leppisid esmaspäeval toimunud Euroopa Liidu üldasjade ja välissuhete nõukogu (GAERC) istungil kokku 200 vaatleja saatmises Gruusia konfliktipiirkonda.

Vaatlusmissioon saabub Gruusiasse hiljemalt 1. oktoobriks, kuid pole selge, kas vaatlejad ka separatistlike Abhaasia ja Lõuna-Osseetia territooriumile lubatakse. Venemaa on lubanud oma väeüksused puhvertsoonis asuvatest kontrollpunktidest välja tõmmata 10. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles