Šoigu: Venemaa paigutab Süüria õhuväebaasi raketisüsteemi S-400

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu.
Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu. Foto: SCANPIX

Venemaa toob Süüriasse Hmeimimi õhuväebaasi riigi moodsaima õhutõrje raketisüsteemi S-400, teatas kaitseminister Sergei Šoigu kolmapäeval.

«Ülemjuhataja otsusel toimetatakse igas suunas õhukaitse tagamiseks Süüriasse Hmeimimi lennuväljale õhutõrje raketisüsteem S-400,» vahendasid Vene uudisteagentuurid Šoigu sõnu.

«Edaspidi ei jäta me sedalaadi vahejuhtumeid tähelepanuta,» ütles Šoigu, kommenteerides ründelennuki Su-24 allatulistamist.

Ta teatas, et öö jooksul «töötati välja tegevuskava ja hulk meetmeid».

«Palun kõiki, keda see puudutab, asuda koheselt ülesannet täitma. Peastaap on rakendanud juba hulga meetmeid,» ütles ta.

«Raketiristleja Moskva siirdus uude kohta Latakia ranniku lähedal, kust on valmis hävitama iga sihtmärki, mis võib kujutada endast ohtu meie õhujõududele,» ütles minister.

«Lisaks toimuvad kõik edaspidised pommitajate lennud hävitajate saatel,» rääkis Šoigu. «Me lõpetame igasugused sõjalised sidemed Türgiga,» lisas ta.

«Kordan veel kord, et otsused on tehtud ja korraldused antud ning ülemjuhataja on need heaks kiitnud. Palun asuda neid viivitamatult täitma.» käskis minister.

30. septembril Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi vastaste pihta õhurünnakuid alustanud Vene lennukid asuvad Hmeimimi sõjaväebaasis. Teisipäeval tulistasid Türgi hävitajad Türgi õhuruumis alla Vene ründelennuki Su-24. Moskva teatel viibis lennuk Süüria kohal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles