Türgi turismitööstus lööb häirekella: venelasi on vaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid Moskva Domodedovo lennujaamas.
Vene turistid Moskva Domodedovo lennujaamas. Foto: AP/Scanpix

Türgi turismitööstuse esindajad avaldasid muret Venemaa välisministri Sergei Lavrovi üleskutse pärast hoiduda venelastest puhkuseotsijatel riigi külastamisest. 

Pärast eilset Vene sõjalennuki allatulistamist Türgi poolt kuulutas Lavrov veel, et olukord riigis pole turvalisuse koha pealt sugugi parem kui Egiptuses, kus terroristid tõid möödunud kuul alla Vene turiste täis reisilennuki. Lisaks on Vene reisiagentuurid alustanud Türki müüdavate paketireiside tühistamisega.

«See on halb uudis. Me ei saa endale lubada Vene turu kadumist, mis on Türgi turismisektori suuruselt teine tuluallikas. Oleme sel aastal kaotanud juba üle 800 000 venelase nende riigi majandusprobleemide tõttu,» kommenteeris Türgi Hotellipidajate Föderatsiooni juht Osman Ayık.

Tema sõnu peegeldas Türgi Reisibüroode Assotsiatsiooni juht Başaran Ulusoy. «Venemaa on meie turismisektorile suure tähtsusega. Tahame, et kahe riigi vahelistele probleemidele leitaks koheselt lahendus,» lausus ta.

Pärast Saksamaad on Venemaa teisel kohal Türgit külastavate turistide arvult. Mullu väisas riiki 3,3 miljonit venelasest turisti, tänavu tuleb see number arvatavasti veerandi võrra väiksem. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles