Eesti meremehed vangistanud piraati ootab pikk karistus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Future.
Kaubalaev Future. Foto: www.odin.tc

Lähiajal mõistab Ühendriikide kohus karistuse 43-aastasele Somaalia kodanikule Džama Ibrahimile, kes kaaperdas kaks aastat tagasi koos kümne kaaslasega Taani laeva Future, mille pardal olid ka Eesti meremehed.

Kurjategija langes koos veel nelja piraadiga USA võimude kätte selle aasta aprillikuus, kui nad püüdsid rünnata USA fregatti, mida ekslikult kaubalaevaks pidasid. Kohus peaks otsuse tegema novembri lõpus või detsembri alguses, vahendas ERR Uudised venekeelset «Aktuaalset kaamerat».

Umbes kolm kuud tagasi tunnistas Džama Ibrahim end Taani kaubalaeva ründamises süüdi ning nüüd ähvardab teda selle eest kuni 30 aasta pikkune vanglakaristus.

USAsse sõidab kohtuotsuse väljakuulutamisele ka laeva Future kapten Andrei Nožkin, kuid ta kardab, et juhtumist võidakse teha näidisprotsess, ilma et sellel reaalseid tagajärgi oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles