Putin: Krimmis taastugu normaalne elektriühendus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutusest väljas kõrgepingeliinid Krimmis Simferopoli linna lähistel.
Kasutusest väljas kõrgepingeliinid Krimmis Simferopoli linna lähistel. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin teatas vajadusest rakendada ülimaid jõupingutusi, et lahendada annekteeritud Krimmi poolsaare energiaga varustamise küsimus.

«Täna tuleb teha kõik, et töötaksid ajutised energiatootmisallikad. 20. detsembriks, nagu me kokku leppisime, peab olema maha pandud energiasilla esimene liin. 2016. aasta suveks aga teine liin,» ütles Putin kolmapäeval riiklikku impordi asendamise nõukogu istungit avades.

«Loodan, et kõik nii saabki olema,» võttis riigipea oma jutu kokku.

Poolsaare Ukraina elektriga varustamine katkes reede õhtul, kui Hersoni oblasti Getšeski ja Tšaplõnka rajoonis lasti õhku kaks Krimmi viiva kõrgepingeliini masti.

Krimm ise toodab elektrit 366 megavatti ehk 30 protsenti vajaminevast mahust. Sellest 232 megavatti annavad teisaldatavad gaasiturbiinseadmed.

Krimmi venemeelsete võimude teatel võib elektrivarustus täies mahus taastuda alles detsembri lõpuks, kui üle Kertši väina tõmmatakse esimene elektrikaabel.

Venemaa annekteeris Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare 2014. aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles