Afganistani suursaadik: afgaanid on sõjast väsinud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA merejalaväelased Afganistanis.
USA merejalaväelased Afganistanis. Foto: AFP / Scanpix

Afganistani suursaadik ÜROs Zahir Tanin ütles, et äsjane uurimus, mille kohaselt kümnest afgaanist kaheksa toetab läbirääkimiste pidamist Talibani ja teiste valitsusvastaste gruppidega, näitab ennekõike seda, kui väsinud on afgaanid sõjast ja vägivallast.

Tanin ütles eilses intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et küsimus ei ole selles, kas inimesed tunnevad Talibani suhtes sümpaatiat või mitte, aga suur toetus on sõjale lõpu leidmisel ja leppimisel, ütles Tanin, vahendas ERR Uudised.

See, et Afganistani valitsus Talibani juhtidega praegu läbirääkimisi peab, ei ole mingil juhul nõrkuse märk, rõhutas suursaadik.

«Leppimine, ühise keele saavutamine Talibaniga ei ole läbirääkimiste pidamine kaotuse üle, see ei tähenda allaandmist, vaid kõigi riigi jõudude ühendamist rahumeelse, stabiilse Afganistanini jõudmiseks. Just seda soovimegi, tuues endisi valitsusvastaseid sõdalasi meiega ühe katuse alla, andes kõigile afgaanidele võimaluse teha koostööd rahumeelse ja jõuka Afganistanini jõudmiseks,» ütles Tanin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles