Briti leht: Putinile oli see soolas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Nüüd, kus türklased tulistasid Vene sõjalennuki alla, võib Putin lõpuks mõista, et tulega mängides saab kõrvetada, kommenteerib Türgi lennukiintsidenti tänases Telegraphis Con Coughlin.

«Kuni Türgi teisipäeval Vene hävitaja enda ja Süüria piiril alla tulistas, paistis Vladimir Putin olevat end veennud selles, et NATO riigid ei plaani tõsiselt vastu astuda Venemaa järjest vaenulikumale sõjalisele käitumisele,» märkis ta.

«NATO vaatas kõrvale, kui kättemaksus Gruusia katsete eest NATOga liituda, kahmas Venemaa 2008. aastal endale Gruusia territooriumid Lõuna-Osseetia ja Abhaasia. Mullune ebaseaduslik Krimmi anneksioon on nüüdseks vähemalt Venemaa jaoks fait accompli (pr k  tehtud tegu), samas kui NATO vastus Kremli jätkuvale mõõgatäristamisele Ida-Ukrainas ja Balti piirkonnas on olnud mõned sõjamängud ja tugevdatud õhupatrullid,» jätkas Coughlin.

Telegraphi autori hinnangul viiski Putini usk, et Venemaa võib ka Süürias teisi arvesse võtmata toimetada, eilse allatulistamiseni.

«Kuid, nagu maailm väga hästi kibedatest kogemustest teab, seda sorti põhimõttelised arusaamatused viivadki sõdadeni,» jätkas ta hoiatusega. Sestap peaksid nii NATO kui Venemaa Coughlini hinnangul nüüd pingutama selle nimel, et pinged kontrolli alt ei väljuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles