Eluga pääsenud Vene piloot: meid ei hoiatatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa uudistekanali Sputin avaldatud foto, millel kujutatakse väidetavalt kapten Konstantin Murahhtinit Latakia sõjaväebaasis. Kõikidel seni avaldatud fotodel on Murahhtinit kujutatud selja tagant.
Venemaa uudistekanali Sputin avaldatud foto, millel kujutatakse väidetavalt kapten Konstantin Murahhtinit Latakia sõjaväebaasis. Kõikidel seni avaldatud fotodel on Murahhtinit kujutatud selja tagant. Foto: SCANPIX

Türgi õhujõudude poolt alla tulistatud Vene Su-24 piloot eitab Ankara väiteid, nagu oleks teda ja tema surma saanud kaaslast korduvalt hoiatatud.

«Mingisugust hoiatust ei tehtud, ei raadio teel ega visuaalselt. Kontakt puudus täielikult,» ütles Konstantin Murahhtin täna Süürias asuvas Venemaa Latakia õhuväebaasis ajakirjanikele.

Murahhtin väitis, et lennuk oli allatulistamise hetkel Süüria territooriumi kohal ega rikkunud Türgi õhuruumi. Tema sõnul tabas Türgi rakett lennukit ootamatult ning temal ja tema kaaspiloodil polnud võimalik seda vältida.

Murahhtin päästeti Vene eriväelaste poolt. Venemaa väitel sai tema kaaspiloot surma langevarjuga maandudes, kui Süüria mässulised avasid tema pihta tule. Venemaa teatel hukkus allatulistatud lennuki pilootide otsingute käigus üks Vene sõdur, kui Vene helikopter Mi-8 sattus Süüria kohal tule alla.

Türgi väitel rikkus Su-24 piiri ning eiras viie minuti jooksul tehtud kümmet hoiatust. Venemaa eitab piiri rikkumist ja väidab, et lennuk lendas Süüria õhuruumis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles