Rootsi asepeaminister ei suutnud pagulasuudist teatades emotsioone vaka all hoida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi peaminister Stefan Löfven (paremal) ja asepeaminister Asa Romson täna pagulaspoliitika muutmisest teatamas.
Rootsi peaminister Stefan Löfven (paremal) ja asepeaminister Asa Romson täna pagulaspoliitika muutmisest teatamas. Foto: SCANPIX

Rootsi asepeaminister Asa Romson ei suutnud oma tundeid vaka all hoida, kui pidi teatama, et riik võtab pagulaspoliitikas teise suuna.

Romsoni silmad valgusid pisaraid täis, kui ta pidi selgitama Rootsi otsust lõpetada pagulastele avatud uste poliitika, kirjutas täna Briti väljaanne Metro.

Ka ei jäänud saladuseks, mida asepeaminister ise valitsuse kannapöördest arvab, sest ta nimetas seda kohutavaks otsuseks

Rootsi peaminister Stefan Löfven ütles: «Me muudame ajutiselt Rootsi seadusandlust, et rohkemad inimesed otsustaks muudelt riikidelt asüüli paluda. Me peame pausi tegema.»

Löfven lisas, et teda vaevab küll see, et Rootsi ei saa enam niivõrd palju pagulasi vastu võtta, kui riik seda praegu teeb, kuid antud olukorras pole lihtsalt võimalik teisiti käituda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles