Horvaatia ekspeaminister Ivo Sanader vabanes vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia endine peaminister Ivo Sanader ajakirjanikele kommentaare jagamas.
Horvaatia endine peaminister Ivo Sanader ajakirjanikele kommentaare jagamas. Foto: AFP

Horvaatia endine peaminister Ivo Sanader vabastati kolmapäeval vanglast pärast ülemkohtu otsust tühistada talle ulatusliku korruptsiooni eest mõistetud vanglakaristus ja saata kohtuasi ümbervaatamisele.

«Ma ei tegele enam poliitikaga, see on lõpetatud asi. Ma keskendun täielikult eelseisvatele kohtuprotsessidele ja olen veendunud, et võidan need,» lausus Sanader ajakirjanikele Zagrebi vangla ees pärast kolme aastat trellide taga.

Kohus mõistis Sanaderi (62) mullu märtsis süüdi riigi raha kõrvalekantimises ning määras talle üheksa-aastase vanglakaristuse.

Süüdimõistev otsus oli aastatel 2003-2009 valitsust juhtinud Sanaderile teine. 2012. aastal mõisteti ekspeaminister altkäemaksuvõtmises süüdistatuna vangi kümneks aastaks.

Zagrebi kohtu otsuse kohaselt kantis Sanader koos kaaslastega erafirma kaudu miljoneid eurosid riigi raha enda ja oma erakonna, Horvaatia Demokraatliku Liidu (HDZ) arvetele.

Sanader on oma süüd eitanud ja nimetanud kohtuotsuseid poliitilisteks.

Ülemkohus viitas oma otsuses protseduurireeglite rikkumisele ning vabastas Sanaderi 1,6 miljoni euro suuruse kautsjoni vastu.

Varasema süüdimõistva otsuse oli ülemkohus tühistanud juba möödunud aastal, selle kohtuasja ümbervaatamise alguskuupäeva pole kindlaks määratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles