Ameeriklane üritas müüa muuseumist varastatud inimajusid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides tunnistas end süüdi mees, kes oli murdnud sisse kohalikku meditsiinimuuseumisse, varastas sealt inimajusid ja üritas neid hiljem internetis maha müüa. 

Marioni maakonna prokuröri andmeil käitus 23-aastane David Charles`i nimeline Indianapolise mees niiviisi korduvalt: tungis muuseumisse ja võttis sealt kaasa purke ajude ja teiste inimkoe näidistega. Charles arreteeriti 2013 detsembris, kui temast andis teada keegi San Diegost pärit mees, kes ostis Charles`il oksjonikeskkonnas eBay 600 dollari väärtuses ajukudesid.

Uurijad tõendasid Charles`i süüd ka seeläbi, et varas jättis kogemata kombel muuseumisse maha paberitüki oma verise sõrmejälgedega. Võimud leidsid tema juurest 80 purki erineva bioloogilise materjaliga. Lisaks oli Charles varastanud veel EKG-masina,  kümme mikroskoopi, imikute jaoks mõeldud kaalu ja mitmeid muid eksponaate.

Mehele määrati üks aasta koduaresti ja kaks aastat katseaega. Selle aja jooksul peab ta jõudma ka keskkoolidiplomini.

Indiana Meditsiiniajaloo Muuseum asub 1848. aastal loodud hullumaja hoones. Hiljem tehti maja ümber anatoomiamuuseumiks, kus asub nii lahkamisruum kui ka hulgaliselt näidiseid kudedest, peamiselt ajudest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles