Pildid: Venemaal avati Boriss Jeltsini muuseum

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa president Vladimir Putin avas eile varasemale presidendile Boriss Jeltsinile pühendatud muuseumi.

Muuseumi ametlik nimetus on Jeltsini keskus ja see asub Uuralites Jekaterinburgis, mis oli pikka aega Jeltsini kodulinn, edastab TASS.

Muuseumi teatel saab seal näha rohkem kui 30 000 kunagise riigijuhiga seotud eset ja 13 000 fotot. Muuseumi arhiivis on lisaks Jeltsini dokumente, fotosid, üle 130 videointervjuu  ja 163 telesaadet.

President Putin sõnas keskuse avakõnes, et Jeltsin muutis radikaalselt Venemaa kurssi ja tal oli palju kordaminekuid, kuid ta tegi ka suuri vigu.

«Boris Jeltsin soovis teha Venemaast tugeva, õitsva ja õnnelike elanikega riigi, kuid oli ka samme, mis sellele kaasa ei aidanud,» lausus praegune Venemaa president.

Avamisel osalesid ka Jeltsini lesk Naina Jeltsina, tütar Jelena Okulova ja Venemaa peaminister Dmitri Medvedev.

Boriss Jeltsin oli Venemaa Föderatsiooni esimene president 1991 – 1999 ning just tema mängis tähtsat rolli Nõukogude Liidu lagunemises. Jeltsini ajastul astus Venemaa suuri samme turumajanduse suunas.

Jeltsin suri 23. aprillil 2007. aastal Moskvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles