Ameerika kohus mõistis süüdi abikaasa laibast Facebooki pildi riputanud mehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüalune Derek Medina.
Süüalune Derek Medina. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikides Florida osariigis mõisteti mõrvas süüdi mees, kes tappis esmalt oma naise ning postitas seejärel pildi tema surnukehast sotsiaalvõrgustikku Facebook. 

Derek Medina (33)  tunnistas, et tegi pildi oma mobiiltelefoniga. Samas üritas ta ebaõnnestunult veenda kohust, et tulistas oma abikaasat Jennifer Alonsot kaheksa korda enesekaitseks. Ta olevat juba aastaid kannatanud naise väärkohtlemise all. Mehe sõnul oli naine teda enne tulistamist noaga ähvardanud – prokuröride väitel üritas ta hoopis põranda ligi varjuda.

Kui Medina pani pildi üles, lisas ta sinna kommentaari, et ootab tapmise eest vangiminekut või surmanuhtlust.

Prokuröride väitel kartis hoopis 27-aastane Alonso oma elu pärast. Kohtu sõnul oli mees ähvardanud teda mahajätmise korral tappa ja naine oli oma sõpradele teatanud, et Medinal on tõsi taga.  

«Mitte ükski perekond ei peaks eales kogema oma tütre mõrva ning seejärel tema demonstreerimist kogu maailmale läbi interneti – nagu mõni abikaasa viha alla langenud sünge trofee,» lausus riigiprokurör Katherine Rundle.

Medina võib minna tapmise eest eluks ajaks vangi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles