Donbassi saabus uus Vene humanitaarkonvoi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoauto Ukrainasse saadetava väidetava humanitaarabiga.
Veoauto Ukrainasse saadetava väidetava humanitaarabiga. Foto: SCANPIX

Venemaa neljapäevasel teatel saabus Donetskisse ja Luganskisse Vene eriolukordade ministeeriumi konvoi, mis väidetavalt sisaldas humanitaarabi.

«Donetskisse ja Luganskisse saabus 100 masinat, mis tõid üle 1000 tonni humanitaarkaupu, valdavalt toiduaineid ja ravimeid,» ütles ministeeriumi esindaja.

Praegu käib ladudes masinate tühjakslaadimine. Selle juures viibivad kohaliku omavalitsuse esindajad, kes hiljem abi laiali jagavad, lisas ta. Pärast abi mahalaadimist naasevad masinad Rostovi oblastisse.

See on alates 2014. aasta augustist 46. Venemaa eriolukordade ministeeriumi Donbassi saadetud autokolonn.

Ukraina peab Venemaa sellist Kiieviga kooskõlastamata tegevust ebaseaduslikuks. Kiievi võimud on öelnud, et iga kord pärast järjekordse konvoi saabumist on mässulised intensiivistanud rünnakuid valitsusvägedele ning et nende konvoidega toimetatakse separatistide kontrollitavale territooriumile laskemoona ja relvi.

Ühtlasi on Ukraina poole sõnul vedanud veokid Ukrainast välja Donbassi tehastest röövitud seadmeid ja toonud ära venelaste surnukehi.

Kiiev on alati tõrjunud väidet Ukraina piirivalvurite ja tollitöötajate osalemisest humanitaarabisaadetiste vormistamises piiril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles