Põhja-Korea käsib: kodanikud järgigu riigijuhi soengustiili

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea riigijuht Kim Jong-un...
Põhja-Korea riigijuht Kim Jong-un... Foto: AFP/SCANPIX

Totalitaarne Põhja-Korea vallandas uue puhastuste laine: seekord on sihtmärgiks kodanikud, kellel on liiga pikad juuksed. Selle asemel innustatakse neid kopeerima riigijuhi Kim Jong-un`i soengustiili.

Lõuna-Korea Chosun Ibo ajaleht tsiteerib põhjanaabrite pealinnas Pyongyangis asuvaid allikaid, kelle sõnul on võimud väljastanud korralduse: mehed võivad kasvatada oma juuksed mitte pikemaks kui kaks sentimeetrit.

Samuti julgustatakse neid järgima Kim Jong-un`i soengut: välismaal tihti naeruvääristatud stiili, kus küljed on kõrvade kohalt paljaks aetud ning pikemad juuksed pealael on puhevil tahapoole kammitud. Naised aga peavad järgima tema abikaasa Ri Sol-ju moodi. Ainsana tehakse ajalehe andmeil erandeid vaid näitlejatele ja esinejatele.

Võimud olevat uute reeglite kehtestamisel erakordselt ranged. «Üliõpilasi kontrollivad vaatlejad käivad kääridega ringi ja lõikavad rikkujatel juuksed maha,» väidab Chosun Ibo. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles