Cameron: Suurbritannia peaks laiendama õhulööke ka Süüriasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron.
David Cameron. Foto: Reuters/ScanPix

Suurbritannia peaks liituma terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) vastu suunatud õhulöökidega Süürias, mitte loovutama oma julgeolekut «allhanke korras» teistele riikidele, lausus peaminister David Cameron neljapäeval parlamendisaadikutele läkitatud avalduses.

«Usun, et peaksime nüüd langetama otsuse Briti ISISe-vastaste õhulöökide laiendamisest Süüriasse,» ütles Cameron avalduses.

Cameroni sõnul on džihadistide ründamine ja nende Süüriast väljakihutamine Suurbritannia julgeoleku huvides. Seda koormat ei pea kandma üksnes liitlased, märkis ta.

«Me ei tohi lasta Islamiriigil ohutult Süürias areneda. Mida kauem lastakse ISISel Süürias kasvada, seda suuremat ohtu ta endast kujutab.»

Cameron teeb eeldatavasti parlamendile ettepaneku hääletada Süüria õhulöökidega ühinemiseks enne jõuluvaheaja algust 17. detsembril.

Hetkel osaleb Suurbritannia Lähis-Idas toimuvates Ameerika Ühendriikide juhitud koalitsiooni õhulöökides ainult Iraagis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles