Video: Donald Trump mõnitas invaliidist ajakirjanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide Vabariikliku partei presidendikandidaadiks pürgiv miljardär Donald Trump sattus järjekordse skandaali keskele: ta pilkas avalikult talle ebamugavust valmistanud halvatud reporterit, kes põeb kõverdunud liigeste haigust ehk artrogrüpoosi.

Teisipäeva õhtul oma toetajatele peetud kõnes mõnitas Trump ajalehe New York Times ajakirjanikku Serge Kovaleskit, kes oli seadnud varem kahtluse alla tema väite, nagu oleksid tuhanded moslemid tähistanud 11. septembril 2001 toimunud terrorirünnakuid Ühendriikidele.

Kuigi Trump rääkis korduvalt «tuhandetest ja tuhandetest hõiskavatest inimestest», lausus rünnakujärgse uurimisraporti üks autoreid Kovaleski sel nädalal,  et ei mäleta kedagi midagi sarnast väitmas. «Keegi ei maininud tuhandeid ega isegi sadu inimesi,» meenutas ta kanalile CNN. «Nii palju kui ma mäletan, siis midagi sellist ei olnud.»

Lõuna-Carolinas peetud kampaaniaüritusel võttis Trump Kovaleski ja tema väited isikliku rünnaku alla. «See vaene tüüp. Te peaksite nägema seda tüüpi. «Errrgh, ma ei tea, mis ma ütlesin. Ma ei mäleta.»,» tegi Trump ajakirjanikku järele. Seejuures vehkis ta ebamääraselt oma kätega, üritades imiteerida halvatud mehe maneere.

«Kõige kurvem on see, et Donald Trumpi mainet arvestades ei üllatanud mind sugugi, et ta langes nii madalale,» kommenteeris Kovaleski. Tema tööandja New York Times tegi avalduse, milles nimetas Kovaleski välimuse mõnitamist Trumpi poolt skandaalseks. 

Vaata videost hetke, mil Trump ajakirjanikku järele teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles