Iisrael ehitab Läänekaldale uue tara

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlane ronimas üle Gaza sektori piiril asuva tara.
Palestiinlane ronimas üle Gaza sektori piiril asuva tara. Foto: Reuters/ScanPix

Läänekaldal lasti neljapäeval maha kaks iisraellasi rünnanud palestiinlast ning juudiriik teatas plaanist ehitada kaks kuud kestnud vägivalla tõkestamiseks peamise pingekolde Hebroni lähedale uus tara.

Esimene vahejuhtum leidis aset öösel Qatanna külas, kuhu Iisraeli sõdurid tungisid relvi ja laskemoona otsima ning arvatavaid ründajaid kinni võtma. Palestiinlased vastasid haarangule süütepommide ja kividega.

Kokkupõrke käigus sai 21-aastane palestiinlane kuulihaava pähe ja suri hiljem Ram Allah' haiglas, ütles Palestiina tervishoiuministeeriumi esindaja.

Hiljem lasid Iisraeli piirivalvurid Läänekaldal Nabluse lähedal maha palestiinlase, kes üritas neid noaga rünnata. Ükski iisraellane viga ei saanud, ütles politsei pressiesindaja.

Vägivald Läänekaldal ja mujal Iisraelis on kestnud kaks kuud, septembri keskpaigast alates on palestiinlaste rünnakutes surma saanud 19 iisraellast. Samal ajal on tapetud vähemalt 93 palestiinlast, kellest 58 olid Iisraeli sõnul ründajad.

Kaitseminister Moshe Yaalon teatas kolmapäeval, et vägivalla vaigistamiseks ehitatakse Hebroni lähedale kindlustatud tara, mis täidab tühiku 2000. aastate algul palestiinlaste rünnakute vastu püstitatud Läänekalda turvataras.

Uue tara ehitamiseks kulub aasta, ütles Yaalon. Tehnoloogia on samasugune kui Egiptuse piirile ehitatud tara puhul, millega püütakse takistada migrante ja islamiste riiki sisenemast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles