Putin: terroristide mahitamine on kuriteole kaasaaitamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: AP/Scanpix

Vene president Vladimir Putin nimetas suurima ohuna rahvusvahelisele julgeolekule terrorismi ja kutsus üles sellega järeleandmatult võitlema.

«Selle kurjaga tuleb võidelda järelejätmatult ja järjekindlalt. Arvan, et igasuguseid katseid terrorismi õigustada ja terroriste mahitada tuleb pidada terrorismis kaasosaluseks, kuritööle kaasaaitamiseks,» ütles Putin välisriikide saadikute volikirjade üleandmise tseremoonial.

Presidendi sõnutsi on «vastutustundlikud, vastastikusele mõistmisele ja koostööle suunatud diplomaatilised pingutused eriti nõutavad praeguses ärevas rahvusvahelises olukorras, mil me kõik puutume kokku mõõtmatute väljakutsete ja ohtudega.» Ta lisas, et «need ohud on seotud eelkõige terrorismiga, selle barbaarsuse ja veriste kuritegudega.»

Riigipea meenutas, et «just nimelt hulga riikide passiivsus ning tihti ka otsene terrorismile kaasaaitamine ongi toonud kaasa kohutava nähtuse, äärmusrühmituse Islamiriik tekkimise.»

«Terroriste, nende seadusevastast nafta-, uimasti-, inim-, relva-, ja kunstikaubandust mitte ainult ei sallita, vaid keegi teenib selle pealt sadu miljoneid ja miljardeid dollareid,» rõhutas president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles