MH17 lennuõnnetuse ohvritele rajatakse Schipholi lennujaama lähedale mälestusmets

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestusüritus  Amsterdami Schipholi lennujaama juures 23. juulil 2014
Mälestusüritus Amsterdami Schipholi lennujaama juures 23. juulil 2014 Foto: SCANPIX

Hollandi võimude teatel rajatakse Amsterdami Schipholi lennujaama lähedale MH17 lennu õnnetuses hukkunutele mälestusmets.

Malaysia Airlinesi lennuk Boeing 777-200 lendas Amsterdamist Kuala Lumpurisse, kuid tulistati Ida-Ukrainas Donetski oblastis Torezi lähedal 17. juulil 2014 alla, edastab iltasanomat.fi.

Hukkus 283 reisijat ja 15 meeskonnaliiget.

Hollandi võimude teatel istutatakse metsa igale hukkunule puu ehk kokku 298 puud. Õhtuti on mets valgustatud ning kevadsuvisel perioodil istutatakse sinna ka päevalilli, kuna õnnetus toimus Ukrainas piirkonnas, kus kasvatatakse päevalilli.

Hukkunud hollandlaste lähedased saavad otsustada, milline tuleb metsa juurde püstitatav mälestusmärk ja kuhu täpselt see pannakse.

Hollandi uurijad avaldasid oktoobris MH17 uurimisraporti, mille kohaselt tulistati Malaysia Airlinesi lennuk alla Venemaal toodetud BUK raketitõrjesüsteemiga.

Schipholi rajatav mälestusala plaanitakse avada 2017. aasta juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles