Kosovos astuvad kohtu ette organiäris süüdistatavad

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosovos astuvad kohtu ette organiäris kahtlustatavad.
Kosovos astuvad kohtu ette organiäris kahtlustatavad. Foto: Sille Annuk

Kosovos algab kohtuprotsess seitsme inimese üle, keda süüdistatakse välisriikidest pärit inimeste neerude eemaldamises ja edasimüümises.

Seitsme vahistatu hulgas on mitu arsti ja endine kõrge tervishoiuministeeriumi ametnik, vahendab BBC News.

Arvatav organiäri toimus 2008. aastal ja selle keskpunktiks oli Pristinas asuv Medicuse erakliinik. Ohvritele lubati elundite eest kuni 14 500 eurot, neerude ostjad maksid nende eest 80 000-100 000 eurot.

«Doonoritega» loodi kontakt välismaal, lubati raha ja toimetati nad siis Pristinasse operatsioonile. Ohvrid olid pärit Modlovast, Kasahstanist, Venemaalt ja Türgist ning võimude teatel elasid nad äärmises vaesuses.

Vahistatuid süüdistatakse inimorganitega äritsemises, organiseeritud kuritegevuses, ebaseaduslikus meditsiinilises tegevuses ja ametivõimu kuritarvitamises. Rühma liidriks peetakse Kosovos elavat kirurgi, asjasse olid segatud ka Türgi ja Iisraeli kodanikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles