USAs hukkus pereplaneerimiskeskuses tulistamises kolm inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi sündmuskohal.
Kiirabi sündmuskohal. Foto: SCANPIX

USA Colorado osariigis avas relvastatud isik eile tule pereplaneerimiskeskuses, hukkus kolm ja haavata sai üheksa inimest, teatasid võimud.

«Soovin öelda ohvrite omaksetele, et täna juhtus Colorado Springsis kohutav tragöödia ... hukkus kaks tsiviilisikut ning leiname ühe väga vapra politseiniku surma,» lausus Colorado Springsi meer John Suthers.

Senistel andmetel viibib haiglas üheksa haavatut ning politsei sõnul on nende seisund hea.

Võime teavitati eile ennelõunal, et mittetulundusühingu Planned Parenthood keskuses kõlasid lasud. Ühing tegeleb naiste tervist puudutavate küsimustega ning mõnedes selle harudes viiakse läbi aborte, mida kritiseerivad sotsiaalkonservatiivid.

Lisaks keerleb ühingu ümber juba mitmendat kuud kestev skandaal, milles abordivastased aktivistid avaldasid salaja tehtud lindistuse organisatsiooni ametnikest, kes arutavad loodete kasutamist meditsiiniuuringutes.

Umbes viis tundi kestnud olukord lõppes kahtlusaluse kinnipidamisega.

Võimude sõnul pole nad praeguseks välja selgitanud rünnaku motiivi ega seda, kas tulistajal oli ühinguga mingit seost.

«Meil pole mingit teavet selle üksikisiku mõtteviisist, tema ideedest ega ideoloogiast,» lausus politseinik Catherine Buckley.

Ühingu teatel pole neil teavet kõikidest asjaoludest ega tea, kas Planned Parenthood oli rünnaku sihtmärgiks.

Vahejuhtumi käigus evakueeriti hoonest teadmata hulk inimesi.

Politsei ei teadnud tunde kindlalt, et tulistaja viibis pärast esimeste laskude kõlamist veel hoones, lausus Buckley. Ainsaks vihjeks oli pikaraudsest relvast aeg-ajalt kostuvad lasud. Politseinikud suutsid lõpuks luua kahtlusalusega kontakti karjumise kaudu ning veensid ta alla andma, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles