Pariis kutsus Pärsia lahe riike võtma vastu rohkem Süüria põgenikke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Kreeka-Makedoonia piiril.
Migrandid Kreeka-Makedoonia piiril. Foto: SCANPIX

Prantsuse peaminister Manuel Valls kutsus Pärsia lahe riike üles võtma vastu rohkem Süüria põgenikke ning lisas, et Balkani poolsaarel ähvardab puhkeda humanitaarkatastroof, kui Euroopa ei suuda oma piire kontrollida.

«Ütlen seda veel kord - Euroopa ei saa võtta vastu kõiki Süüriast tulevaid põgenikke. Seetõttu vajame Süürias diplomaatilist, sõjalist ja poliitilist lahendust,» lausus Valls eile õhtul.

«Iga riik peab tegema oma osa; pean täpsemalt silmas Pärsia lahe riike.»

Enamik Süüria põgenikest reisisid Liibüasse, Jordaaniasse või Türki. Samas on Saudi Araabia, Katar, Araabia Ühendemiraadid ja teised Pärsia lahe riigid jäänud neile suletuks.

Kui Euroopa Liidu piiri ei suudeta korralikult kontrollida, siis näeme Balkanil sel talvel humanitaakatastroofi ja Euroopa sulgub taas, hoiatas Valls.

Kuigi peaminister tõrjus väiteid mis tahes seosest pagulaste ja terrorismi vahel, siis rõhutas ta terroristidest tulenevat ohtu, kui neil lubatakse siseneda ELi sõja eest põgenevate inimeste varjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles