Konteinermajutus on Soome vastuvõtukeskustes uus reaalsus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid ja põgenikud telklaagris Kreeka-Makedoonia piiri lähedal.
Migrandid ja põgenikud telklaagris Kreeka-Makedoonia piiri lähedal. Foto: SCANPIX

Sel nädalal ületas esitatud asüülitaotluste arv Soomes 30 000 piiri ning majutuskohad vastuvõtukeskustes otsa lõppemas. Olude sunnil on telkides ööbimine ja konteinermajutus vastuvõtukeskustes saamas tavaliseks praktikaks.

Kesk-Soomes, Keuruus avati asüülitaotlejate vastuvõtukeskus alles sel sügisel, kuid praeguseks on kõik sealsed 500 täitunud. Uued saabujad peavad seega ööbima vastuvõtukeskuse õue peal telkides.

Keskuse juht Rasul Azizan Soome Punase Ristist ütles, et vajadus kiirete lahenduste järele on suur ning telgid on kindlasti parem lahendus, kui ööbida ilma milletagi peagi saabuva miinus kahekümne kraadiga välitingimustes.

Oulu vastuvõtukeskuse juht Jenni Korpikari sõnul on neil juba 12 konteinermaja ka kasutuses ning hetkel on seal rahulikum elada kui majas. Konteinerites, kus on olemas ka köök ja vannitoad, elab hetkel 48 inimest. Vajadusel on nad valmis ka laienema ning tõenäoliselt see ka peagi juhtub.

Majutusküsimus pole aga kriitiline mitte ainult vastuvõtukeskustes ja asüüli taotluste läbivaatamise ajal.

Praeguste hinnangute kohaselt saab ligikaudu kolmandik esitatud asüülitaotlustest positiivse vastuse ning siis peavad need inimesed vastuvõtukeskustest välja kolima ja leidma endale püsiva elukoha mujal Soomes, aega on neil selleks kuni kaks kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles