Arheoloogid avastasid arvatava Nofretete hauakambri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Egiptuse vaarao Tutanhamoni kuldne sarkofaag.  Niiluse läänerannikul Luxori lähedal paikneb Kuningate org, kus asuvad endiste vaaraode hauad.
Vana-Egiptuse vaarao Tutanhamoni kuldne sarkofaag. Niiluse läänerannikul Luxori lähedal paikneb Kuningate org, kus asuvad endiste vaaraode hauad. Foto: MOHAMED ABD EL GHANY/REUTERS

Vana-Egiptuse vaarao Tutanhamoni hauakambri taga Kuningate orus on suure tõenäosusega veel avastamata peidetud ruum, teatas Egiptuse muististe minister laupäeval.

Arheoloogid on Tutanhamoni hauakompleksi infrapunaanalüüsi tulemustes 90 protsenti kindlad, lisas ta. Uuringute katalüsaatoriks oli Briti arheoloog Nicholas Reeves, kelle hinnangul võib samasse kompleksi olla peidetud Nofretete hauakamber.

Nofretete elas tõenäoliselt neljateistkümnendal sajandil enne kristust ning oli vaarao Amenhotep IV Ehnatoni abikaasa ja Tutanhamoni kasuema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles