Venemaa õhudessantvägi korraldab 2016 Arktikas suurõppuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IL-76.
IL-76. Foto: SCANPIX

Venemaa õhudessantvägi korraldab 2016. aasta esimeses pooles isikkoosseisu ja varustuse massidessandi Arktikas, ütles täna Interfaxile õhudessantväe ametlik esindaja alampolkovnik Jevgeni Meškov.

«Äärmuslikes tingimustes lahinguettevalmistuse meetmed koos tegeliku dessandiga ja edasise mitmepäevase rännakuga Arktika jääväljadel on kavas viia läbi koos Venemaa Geograafiaseltsi  ekspeditsioonikeskuse asjatundjate ja õhujõudude transpordilennuväega,» lausus Meškov.

Esimest korda sooritas Venemaa õhudessantvägi dessandi Põhja-Jäämere triivjääle Põhjapooluse lähedal 2014. aasta aprillis.

Teate kohaselt dessanteerus siis rohkem kui 50 meest transpordilennukilt Il-76 Venemaa triiviva polaarjaama Barneo lähedal (89 kraadi põhjalaiust) kasutades eriotstarbelist langevarjusüsteemi Arbalet-2. Lennukilt Il-76 heideti jääväljale langevarjuta viisil varustuseplatvormidel operatsiooniks vajalikud  vahendid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles