Rootsis jäid kümned tuhanded inimesed tormi tõttu elektrita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu veebruaris Rootsit tabanud torm.
Tänavu veebruaris Rootsit tabanud torm. Foto: SCANPIX

Rootsit ööl vastu tänast tabanud tormi Gorm tõttu jäi elektrita umbes 55 000 inimest. Elektriühenduse taastamine võib nõuda päevi, teatas kohalik meedia täna.

Täna keskpäevaks oli kohaliku meedia teatel taastatud umbes 10 000 inimese elektriühendus, kuid kahjude likvideerimine võib võtta mitu päeva.

Gorm, mis on viimaste aastakümnete jooksul üks tugevam Rootsit tabanud torm, tekitas lisaks elektrikatkestustele ka purustusi majakatustele ning autodele. Kohati küündisid tormi-iilid 32 meetrini sekundis.

Samuti tekitas torm ulatuslikke liikluskatkestusi ning ajutiselt tuli sulgeda ka Taanit Rootsiga ühendav Öresundi sild, mida mööda kulgeb kahe riigi vahel ka rongiliiklus. Mõnda aega oli suletud ka Sundi väina sild.

Võimude teatel esineb teedele langenud puude tõttu häireid liikluses ka täna. Ka teatas uudisteagentuur TT probleemidest telefoniühenduses.

«Meie aknad puhuti eest, katus sai kannatada ja kogu meie maja kaablisüsteem kukkus kokku,» kirjeldas Helsingborgis elav Christian Lausten tema maja tabanud tormi kahjustusi. «Lapsed karjusid, nad magasid. Mu poja toas varises sisse osa katusest, mis jäi temast vaid sentimeetrite kaugusele,» lisas Lausten.

Kahju tekitas Gorm ka Taanis, kus tuli näiteks evakueerida Thistedis asuva asüülitaotlejate telklaagri asukad.

Hoolimata elektrikatkestusest ja häiretest liikluses pole Rootsi ja Taani teatanud inimohvritest ega tõsiselt vigastada saanud inimestest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles