Putin andis ambitsioonika lubaduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin kliimakonverentsil.
Vladimir Putin kliimakonverentsil. Foto: SCANPIX

Venemaa loodab 2020. aastaks vähendada energiatarbimist veel 13,5 protsenti, teatas Venemaa president Vladimir Putin täna.

«Venemaa teeb tarmukaid samme üleilmse soojenemise vähendamiseks. Meie riigis on maailma kiireimaid majanduse energiamahukuse vähenemisi – 2000. aastast 2012. aastani 33,4 protsenti,» ütles Putin Pariisi kliimakonverentsil.

«Energiatõhususe ja energeetika arengukava kohaselt kavatseme 2020. aastaks kahandada seda veel 13,5 protsenti,» ütles president.

Putin rõhutas, et Venemaa on ületanud Kyoto protokolliga võetud kohustused. 1991-2012 me mitte ainult ei vähendanud kasvuhoonegaaside eritamist, vaid vähendasime seda nimetamisväärselt, märkis riigipea.

«Tänu sellele jäi atmosfääri paiskamata nelikümmend miljardit tonni süsihappegaasi,» märkis Vene riigipea, rõhutades, et kogu maailm eraldas 2012. aastal süsihappegaasi nelikümmend kuus miljardit tonni.

Tema sõnutsi võib öelda, et Venemaa pingutused võimaldasid peatada kliima soojenemise peaaegu aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles