Teadur: Vene sõjalennuki allatulistamine oli löök Putini prestiiži pihta

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse teaduri Kalev Stoicescu hinnangul oli Venemaa ründelennuki allatulistamine Türgi poolt tugev löök president Vladimir Putini au pihta.

«Kui terroristid Siinai poolsaarel Metrojeti lennuk alla kukutasid, siis see oli suur katastroof Putini ja Venemaa jaoks, sest Vene kodanikud said massiliselt surma ja tekkis otsene seos Venemaa sõjalise sekkumisega Süürias - see oli selle tagajärg. Nüüd siis tuli teine lennuk alla, Türgi poolt alla tulistatuna, ja see oli just nimelt Putini prestiiži pihta suunatud - kuidas Türgi ja Erdogan julgesid sellist asja teha,» selgitas Stoicescu ETV saates «Välisilm», vahendas ERRi uudisteportaal.

Stoicescu rääkis, et Türgi on liiga suur ja võimas riik, keda Venemaal õnnestuks põlvili suruda, samuti tõi ta välja, et Venemaa on Türgit juba algusest peale provotseerinud.

«Oktoobri alguses rikkusid Vene sõjalennukid mitu korda Türgi õhupiiri ja juba toona hoiatas Türgi neid selgelt selle eest, mis tuleb,» meenutas Stoicescu, et see oli vaid aja küsimus, nii pidigi minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles