USAs arreteeriti tumedanahaline üliõpilane, kes ähvardas lasta maha 16 valgenahalist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseivalve Chicago ülikooli juures
Politseivalve Chicago ülikooli juures Foto: SCANPIX

USAs Chicagos arreteeris politsei  ja Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) eile noore tumedanahalise mehe, kes ähvardas tappa Chicago ülikoolis 16 valgenahalist meesüliõpilast või õppejõudu.

Politsei sõnul tahtis 21-aastane Jabari Dean valgete tapmisega kätte maksta möödunud aastal toimunud juhtumi eest, milles valge politseinik lasi maha tumedanahalise teismelise Laquan McDonaldi, keda tulistas 16 korda, edastab Reuters.

Chicago prokuröri sõnul esitati Deanile süüdistus ähvarduse tegemise eest sotsiaalmeedias. Kui ta süüdi mõistetakse, võib teda ees oodata kuni viie aasta pikkune vanglakaristus.

Illinoisi ülikooli esindajate teatel oli tapmisähvarduse taga nende ülikooli üliõpilane. USA meedia andmetel õpib Dean Illinoisi ülikoolis esimesel kursusel elektriinseneriks.

Chicago ülikoolis katkestati sotsiaalmeediasse jõudnud ähvarduse tõttu eile õppetöö.

FBI sai üliõpilase tehtud tapmisähvarduse kohta kodanikuvihje, mille järgi jõuti Deanini. Ähvarduses seisis, et 30. novembril kell 10.00 kohaliku aja järgi tapetakse Chicago ülikooli alal nii üliõpilasi, töötajaid kui politseinikke ning samas viidati möödunud aastal aset leidnud 17-aastase Laquan McDonaldi tapmisele.

«See on esmalt hoiatus. Esmaspäeval kell 10.00 olen Chicago  ülikoolis, kus ma kasutan M-4 karabiini ja kahte Desert Eagles relva. Tapan kokku 16 valgenahalist üliõpilast või töötajat ehk sama palju kui mitu korda tulistati McDonaldit. Ma ei tee nalja,» seisis ähvarduses.  

Lisaks oli, et siis võtab ta ette Chicago ülikooli valvavad politseinikud.

McDonaldit 16 korda tulistanud politseinikule Jason Van Dyke´ile esitati möödunud nädalal mõrvasüüdistus.

Chicago ülikooli president Robert Zimmer nimetas ülikoolile tehtud ähvardust traagiliseks ja langetas eile otsuse loengud ära jätta. Täna peaks õppetöö jätkuma tavapäraselt.

USAs on viimastel aastatel olnud mitmeid ülikooli- ja koolitulistamisi, mille taga on olnud isikud, kes soovisid kätte maksta arvates, et neil on õigus seda teha.

Chicago ülikoolis õpib umbes 15 000 üliõpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles