Kolm Vene sõjalaeva harjutavad Kaspia merel lahingülesannete täitmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalaev Kaspia merel.
Vene sõjalaev Kaspia merel. Foto: SCANPIX

Venemaa saatis kolm Kaspia flotilli sõjalaeva Kaspia merele harjutama lahingülesannete täitmist, teatas eile Vene Lõuna sõjaväeringkond.

Kolm väikest raketilaeva Grad Svijažsk, Uglitš ja Veliki Ustjug saadeti Kaspia merele täitma lahingülesandeid, seisis sõjaväeringkonna avalduses, mida Interfax nägi.

«Meeskonnad harjutavad merel koos tegutsemist, viies läbi rea laevataktikalisi harjutusi,» lisati teates.

Need Kaspia flotilli raketilaevad on varem andnud tiibrakettidega Kalibr-NK lööke äärmusrühmituse Islamiriik (IS) ja terrorivõrgustiku Al-Qaeda harurühmituse Al-Nusra Rinne taristule Süürias.

Lõuna sõjaväeringkonna staabi andmetel harjutavad meremehed tegutsemist olukorras, kus tinglik vaenlane on kasutanud massihävitusrelva. Nad läbivad kiirkäigul akvatooriumi saastatud alad ja viivad läbi lahingutegevuse käigus laevade radioloogilise, keemilise ja bioloogilise kaitse õppused. Mereretkel harjutavad laevameeskonnad samuti käigupealt varude täiendamist ja tankimist pealveelaevadelt.

«Lisaks laevaõppustele viivad meremehed läbi hulga Venemaa meremajanduslike õiguste tagamise ülesandeid Kaspia merel,» seisis teadaandes. Selle operatsiooni käigus läbitakse Kaspial 2000 meremiili.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles