Peskov: Vene-Türgi sõjalised sidekanalid ei toiminud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Peskov.
Dmitri Peskov. Foto: SCANPIX

Olemasolevad sõjalised suhtlusteed Moskva ja Ankara vahel ei aidanud ära hoida ründelennuki Su-24 tragöödiat ning tundub, et Türgi pool ei kavatsenud neid kasutada, ütles Kremli pressisekretär Dmitri Peskov teisipäeval.

«Meil olid olemas sõjalised suhtluskanalid, mille eesmärk oli ära hoida just selliseid tragöödiaid, nagu äsja aset leidis. Need kanalid ei toiminud ja see ei olnud Vene poole süü. Need ei toiminud kas tahtlikult või tahtmatult. Meie arvates viitavad juhtunu asjaolud sellele, et keegi ei kavatsenudki olemasolevaid vahendeid kasutada,» ütles Peskov.

Pressisekretär meenutas, et «praegu, nagu me teame, on Venemaa sõjaväelased sellised sidemed türklastega katkestanud». Küsimusele, millistel tingimustel need taastatakse, vastas Peskov: «Ma ei ole esialgu veel valmis sellest rääkima.»

Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu kutsus varem teisipäeval taastama sõjalisi suhtluskanaleid Venemaaga.

Vene sõjalennuki allatulistamine Türgi-Süüria piiril on seniste suurte kaubanduspartnerite Venemaa ja Türgi suhteid järsult pingestanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles