Turistid vallutasid terroristide kodulinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia sõdurid Molenbeeki tänaval patrullimas.
Belgia sõdurid Molenbeeki tänaval patrullimas. Foto: Reuters/ScanPix

Brüsseli eeslinn Molenbeek, kus kasvasid üles mitmed möödunud kuul Pariisis 130 inimelu nõudnud terrorilaine toimepanijad, on muutunud külaliste seas populaareks sihtkohaks.

Ajaleht De Morgen kirjutab, et politseinikud pole viimaste nädalate jooksul Molenbeekis sugugi mitte ainsad külalised: neile lisandub arvukalt nii kohalikke kui välismaiseid uudishimulikke.

Linnosas peetakse giidide juhendamisel ekskursioone, mis broneeriti kiirelt täis niipea, kui Molenbeek sai endale meedias külge «džihadismi kasvulava» tiitli. Igal laupäeval peetavatel tuuridel osaleb kuni 40 inimest ühes grupis.

«Inimeste uudishimu Molenbeeki vastu on tõusmas ja see on hea,» ütleb kohalikku elu tundev Hans Vandecandelaere. «See annab võimaluse näidata, et siin on palju muud peale Salah Abdeslami, märatsevate noorte ja vaesuse. Siin sünnib ka mitmeid väga ilusaid asju.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles