Ajaleht: Venemaa rajab Süüriasse veel üht õhujõudude baasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õhuväelased Süürias Hmeymimi baasis.
Vene õhuväelased Süürias Hmeymimi baasis. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa rajab Süüriasse veel üht õhujõudude baasi, kirjutas teisipäeval ajaleht The Times. Väljaande andmetel kavatseb Venemaa suunata Süüriasse täiendavalt lennukeid ja üksuseid.

«Umbes kuu aja eest toimetati Homsi lähedale Shayrati õhuväebaasi, kus asuvad Vene lahingukopterid ja toetusrühm, uut varustust,» teatas lehele üks kohalik elanik.

«Sinna on paigutatud umbes 50-60 Vene sõdurit, nad on varustatud elukohaga, kusjuures mõni neist elab Homsis, mis asub lennuvälja lähedal. Minu teada paigutati sinna 10 sõjalennukit ja 15 kopterit, mis käivad andmas lööke Homsi idaosa pihta,» ütles ajalehega vestelnu.

«Tänu uuele baasile saab Venemaa õhujõudude rühma Süürias suurendada 50 lennukini, baasi lähedale võidakse paigutada kuni tuhat eriväelast, luurajat ja tagalateenistujat," kirjutab The Times Lähis-Ida allikale viidates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles