Rootsis vägistati naist 10 minuti jooksul kaks korda järjest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei
Rootsi politsei Foto: SCANPIX

Rootsis Strängnäsi kommuunis sattus 33-aastane naine sel suvel kümne minuti jooksul kaks korda järjest vägistamise ohvriks. Osa teopanijaist on teada ja juba süüdi mõistetud.

23. augusti öösel kella 1 ja 1.30 vahel kõndis rootslanna ööklubist kodu suunas, kui ta sattus rünnaku ohvriks, misjärel teda vägistati. Pärast vägivallaakti sai naine umbes sada meetrit sündmuskohast eemale joostud, kui teda rünnati uuesti. Seekord olid kallaletungijaid kaks välismaa päritolu meest. Üks hoidis naist kinni ja teine toorutses tema kallal. Teine vägistamine toimus kõigest kümme minutit peale esimest.

Peaprokuröri asetäitja Henrik Olini hinnangul nägid kaks meest arvatavasti esimest vägistamist pealt. «See on ainus ratsionaalne järeldus. Need sündmused juhtusid ajast ja kohast lähtuvalt otse üksteisega kõrvuti,» lisas ta.

Septembris vahistati mõne päevase vahega teos kahtlustatuna kaks meest. Üks on 31 ja teine 39 aastat vana. Vanem meesterahvas peeti kinni pärast seda, kui üks naisterahvas teatas politseile, et mees ahistas teda seksuaalselt ööklubis.

Hoolimata tõendite olemasolust, on mõlemad mehed eitanud oma tegu.

Täna toimus meeste üle ka kohus, kus neile määrati karistus. Nooremale mõisteti neli ning 39-aastasele mehele kaks ja poolt aastat vabadusekaotust. Vanemat meest ootab ees pärast karistuse kandmist ka riigist väljasaatmine. Ta ei tohi kümne aasta jooksul siseneda Rootsi. Nooremat ei saa aga korrakaitsjate sõnul riigist välja saata, sest olukorda tema kodumaal loetakse ohtlikuks.

Politseinikud uurivad, kas kurjategijad tundsid üksteist varasemalt. Küll aga on korrakaitsjad nentinud, et mõlemad mehed on elanud samas varjupaigataotlejate keskuses.

Politseile on siiani teadmata kolmas isik, kes vägistas naist esimesel korral. «Juurdlus, kes see kolmas isik on, alles käib,» ütles Olin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles