Rootsi ajutise piirikontrolli tulemus: põgenikud on hakanud saabuma üle mere

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud
Põgenikud Foto: SCANPIX

Rootsis kehtestati ajutine piirikontroll kolm nädalat tagasi ning nüüd on põgenikud hakanud sinna saabuma oletatavalt Põhja-Saksamaalt merd kummipaatidega ületades.

Väljaanne Dagens Nyheter sai selle jälile politsei salaraporti kaudu, mis oli suunatud justiitsministeeriumile. Väljaanne viitas avalikustamispõhimõttele ning sai justiitsministeeriumist raporti kokkuvõtte.

Raporti kohaselt saabusid kummipaadiga viis põgenikku, kes maabusid Ida-Skånes Skillinges. Ilmnes, et need isikud olid kursis Rootsis kehtestatud ajutise piirikontrolliga ning selle tõttu valisid meretee.

Raportis ei paljastata, kust täpselt põgenikud Rootsi seilasid ning mis riigist nad algselt pärit on. Suure tõenäosusega alustasid nad oma teekonda Saksamaa põhjaosast, kust Rootsi Skillingesse on umbes paarsada kilomeetrit.

Raportis ei ole kirjas, kas tegemist on üksikjuhtumiga või on selliseid juba mitmeid ja need on jätkunud.

Rootsi politsei kinnitas Dagens Nyheterile, et põgenikud saabusid Skånesse kummipaadiga, kuid ei täpsustanud, kas selle juhtumiga võib olla seotud inimsmugeldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles