Ukraina ja Saksamaa: Venemaa ei täida lubadusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov (vasakul), Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier ning Ukraina välisminister Pavlo Klimkin.
Vene välisminister Sergei Lavrov (vasakul), Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier ning Ukraina välisminister Pavlo Klimkin. Foto: POOL/REUTERS

Ukraina välisminister Pavlo Klimkin ja Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier tõdesid teisipäeval Brüsselis kohtudes, et Venemaa ei ole täitnud lubadusi, mis ta andis tänavu oktoobris Normandia formaadi tippkohtumisel.

«Klimkin ja Steinmeier rääkisid sellest, et Venemaa ei ole täitnud ühtegi oktoobri alguses viimasel Normandia formaadis peetud tippkohtumisel antud lubadust,» edastas kolmapäeval Ukraina välisministeeriumi pressiosakond.

Täitmata lubaduste seas nimetati «täielikku relvarahu, raskerelvastuse tagasitõmbamist, võõrvägede ja palgasõdurite Donbassist äraviimist, kõikide ebaseaduslike relvastatud üksuste relvitustamist ja turvatsooni loomist piki Ukraina-Venemaa piiri, mida Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) saaks pidevalt seirata.»

Normandia nelikusse kuuluvad Ukraina, Saksamaa, Prantsusmaa ja Venemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles