Pakistan hukkas neli lapsetapjat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani sõdur Peshawari sõjaväekoolis pärast mullu detsembris toimunud rünnakut.
Pakistani sõdur Peshawari sõjaväekoolis pärast mullu detsembris toimunud rünnakut. Foto: AFP/SCANPIX

Pakistani võimud poosid üles neli meest, kes olid osalised mullu detsembris 134 koolilapse elu nõudnud terrorirünnakus Peshawaris asuvale sõjaväekoolile.

Mehed tõusid tapalavale kolmapäeva varastel hommikutundidel Kohati linnas. Üks tapetuist – Maulvi Abdus Salam – pakkus rünnaku toimepanijaile öömaja, teised kolm osalesid selles otse. Kombineeritud rünnakus, mille viisid läbi nii enesetapupommitajad kui tulirelvadega varustatud võitlejad, hukkus lisaks 134 lapsele veel 17 õpetajat ja koolipersonali liiget.

Pärast augustikuus kinniste uste taga peetud kohtuprotsessi leidsid võimud, et mehed kuuluvad kohaliku Talibani vähetuntud harusse nimega Toheedwali Džihaadi Rühmitis. Kõik neli meest tunnistasid oma osalust nii kooliterroris kui mitmetes teistes verevalamistes.

Peale lapsetapjate määrati surma veel kaks terroristi, ühele andis kohus eluaegse vangistuse. Rünnakud ärgitasid riigivõime tõsisemale vastukampaaniale terrorismi vastu. Kuigi vägivald on selle tulemusena vähenenud, pole Pakistan sellele vaatamata terrorivaba. Sel teisipäeval lasid mootorratastel võitlejad riigi lõunaosa Karachi linnas maha kaks sõdurit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles