Erdoğani nõunik ülbitses Twitteris: Euroopa kummardas lõpuks Türgi ees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğan nõunik Burhan Kuzu.
Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğan nõunik Burhan Kuzu. Foto: twitter

Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğan nõunik Burhan Kuzu sõnas Türgu ja Euroopa Liidu vahelist migrandilepet kommenteerides, et Euroopa kummardas lõpuks Ankara ähvarduse peale oma riigid pagulastele avada.

«EL sai lõpuks ometi Türgi sõnumist aru ja avas oma rahakotirauad. Mida me neile siis ütlesime? «Me avame oma piirid ja päästame kõik pagulased teie suunas valla»,» teatas Kuzu oma vastuolulises Twitteri-postituses.

Kuzu teade on sattunud juba tugeva kriitika alla, paljusid sotsiaalmeediakasutajaid ei häirinud mitte postituse üldine ülbe iseloom, vaid sõnakasutus, mis võrdleb pagulasi justkui loomakarjaga, keda ELi suunas vabaks lasta.

24. novembril kinnitas EL, et seab sisse kolme miljardi euro suuruse fondi, millega aidata Türgil kahe aasta jooksul pagulaste elutingimusi parandada ja tõkestada nende voolamist Euroopasse. Kokkulepe sõlmiti 29. novembril Brüsselis ning Türgi lubas rahalise abi, viisavaba reisimise Schengeni tsooni ja ELi-ga liitumisläbirääkimise elluäratamise eest Euroopat pagulaskriisis aidata.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles