USA toob tankid ja sõjatehnika Leedu Šiauliai rajooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

USA relvajõud hakkavad alates sellest kuust hoidma Abramsi tanke ja Bradley soomukeid Põhja-Leedus Šiauliai rajoonis Mumaičiais, teatas Leedu kaitseministeerium kolmapäeval. Sõjatehnika ja varustus toimetatakse Mumaičiaisse lähinädalatel, öeldi kaitseministeeriumi pressiteates.

USA armee rasketehnika jääb Šiauliai rajooni kuni 2016. aasta kevadeni, mil algavad taas suured Leedu-USA ühisõppused.

«USA sõjaväelased veavad Leedu sõjaväepolügoonidelt sinna kokku igasuguse otstarbega sõjatehnika ja varustuse, seal hulgas tankid Abrams ja soomukid Bradley. Mumaičiaisse tuuakse kokku poolsada ühikut sõjatehnikat,» teatas ministeerium.

Leedu relvajõududele kuuluv Mumaičiai piirkond asub poolel teel Šiauliai ja Radviliškise vahel. Hiljem kavatseb USA toimetada sinna ka muud sõjatehnikat ja -varustust, kokku umbes 200 ühikut, millega saab harjutada kompanii suurune üksus.

Kaitseministeeriumi teatel valmistati pärast otsust tuua USA sõjatehnika Mumaičiaisse ette sealne infrastruktuur: ehitati angaarid, kuhu liitlaste sõjatehnika varjule viiakse, tugevdati valvet.

Edaspidi uuendatakse Mumaičiai ümbruse teid ja remonditöökodasid, varustatakse uued pesuplatsid, tanklad ja moonalaod, samuti rajatakse muu tehnika ladustamiseks vajalik taristu.

Kaitseministeeriumi teatel langes otsus Mumaičiai kasuks mugava ühenduse pärast Leedu õhujõudude baasiga, lähedal kulgeva raudtee, hästiarenenud teevõrgu ja USA nõuetele vastava infrastruktuuri tõttu.

Alates 2014. aasta kevadest roteeruvad Baltimaades ja Ida-Euroopas USA väeüksused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles