NBC: politsei lasi San Bernardino tulistamise kaks kahtlusalust maha, üks tabati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA telekanali NBC andmetel hukkus eile Californias San Bernardino kogukonnakeskuses  Inland Regional Center aset leidnud tulistamises vähemalt 14 inimest ning politsei lasi kaks kahtlusalust, mehe ja naise maha ning üks isik tabati.

San Bernardino politsei teatel on neile kinnipeetu isik teada. Kannatada saanute arv ulatub ligi 20 inimeseni.

NBC andmetel töötab see inimene kohalikus kogukonnakeskuses ametnikuna. USA meedias käidi pärast juhtunut välja teooria, et tegemist oli mujalt saabunute kättemaksuga.

Politsei ajas taga autot, milles sõitsid kahtlusalused ning tulevahetuses hukkus neist kaks.

San Bernardino korrakaitsjate sõnul ei saa välistada, et intsidendiga on seotud veel üks isik, kes pääses põgenema. Ei välistatud ka seda, et toime pandud rünnakut koordineeris relvastatud isikute grupp.

Politsei andmetel leidsid nad kahtlusaluste autost rünnakurelvi, püstoleid ja lõhkeaineid.

Politseile ei ole ründamise motiiv veel teada, kuid FBI arvates ei saa välistada, et tegemist oli terrorismiga.

Juhtum sai alguse eile pärastlõunasel ajal, kui kolm relvastatud isikut sisenesid San Bernardino kogukonnakeskusse. Ründajatel olid relvad ning pealtnägijate kinnitusel kandsid nad militaarkaitsevahendeid, kaasa arvatud kuuliveste.

Rünnaku ajal toimus San Bernandino puuetega inimeste keskuses tervishoialane seminar ja jõulupidu ning osales palju inimesi. Ruum mahutab kuni 200 inimest, kuid ei ole teada, kui palju inimesi seminaril oli.

Keskuses olnute sõnul põgenesid tulistajad musta värvi linnamaasturiga.

Politsei tühjendas hoone ning see otsiti pommikoerte abil läbi, sest oletati, et tulistajad võisid kuhugi lõhkeainet jätta.

Los Angeles Timesi andmetel tekkis keskuses toimunud üritusel mitme isiku vaheline kokkupõrge, mille tõttu üks isik lahkus keskusest. Mõni aeg hiljem saabusid tulistajad.

San Bernardino politsei teatel ei ole neil kindlaid andmeid, kas keskusest lahkunud isikul on tulistamisega otsene seos.

Tulistamis- ja terroriekspertide sõnul on San Bernardino tulistamisintsident ebatavaline, kuna selles osales mitu isikut, kelle seas oli ka naine. Tavapäraselt on selliste juhtumite taga üksinda tegutsev relvastatud mees.

San Bernardino jääb suurlinnast Los Angelesest itta ning asub umbes ühe tunni autosõidu kaugusel.

San Brenardino tulistamine oli vaid paar päeva pärast seda, kui relvastatud mees avas tule Colorado abordikliinikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles