Pildid: Makedoonia politsei kasutas pakistanlastest põgenike taltsutamiseks pisargaasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Makedoonia-Kreeka piiril muutusid eelkõige Pakistanist pärit põgenikud vägivaldseks ning Makedoonia politsei kasutas nende vastu pisargaasi.

Umbes 1500 pakistanlast, marokolast ja iraanlast on olnud kahe riigi piiril eikellegimaal lõksus mitu nädalat, kuna nii Makedoonia kui Kreeka võimud langetasid otsuse lubada edasi liikuda vaid Süüriast, Iraagist ja Afganistanist pärit põgenikel, edastab AFP.

Kreekas Idomeni linna lähedal on põgenike telklaager ning seal vihmas ja mudas elavad migrandid on lootust kaotamas.

Eile läks telklaagri elanikest umbes 200 liikvele ja nad tahtsid Makedooniasse tagasi liikuda. Nad kõndisid Makedoonia-Kreeka piirile püstitatud mitme kilomeetri pikkuse okastraattara juures lootes leida nõrka kohta, kus läbi või üle ronida.

Makedoonia politsei kasutas põgenike vastu pisargaasi, et inimmass piiritarast kaugemale läheks. Samuti tulistasid politseinikud hoiatuslaske.

Õhtuks oli piirivalvepunkti jõudnud aga juba 500 inimest, kes nõudsid Makedooniasse pääsemist.

Makedoonia-Kreeka piiril on olukord pinev alates möödunud nädalast, mil seal sai marokolasest pagulane elektrilöögi ja raskeid põletushaavu kui ta ronis rongi katusele lootes nii üle piiri pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles