Meedia: California rünnaku sooritasid abikaasad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA politsei San Bernardinos haarangul.
USA politsei San Bernardinos haarangul. Foto: SCANPIX

USA California osariigis eilel 14 inimelu nõudnud tulistamise üks nüüdseks hukkunud arvatavatest sooritajatest oli Syed Farook ja teine Tashfeen Malik, teatas USA meedia.

Kohalikust moslemist Farook oli maakonna tervishoiuosakonna keskkonnaspetsialist, kes töötas aeg-ajalt San Bernardino sotsiaalteenuste keskuses Inland Regional Center.

CNNi teatel pole Syed Farooki perekond suutnud eilsest hommikust saadik ei mehe ega tema abikaasa asukohta suvastada, teatas Ameerika-islami suhete nõukogu juht Hussam Ayloush.

Ayloush lisas, et kogukonna liikmed mõistavad ühemõtteliselt hukka täna aset leidnud kohutava teo.

«Moslemikogukond seisab õlg-õla kõrval kaasameeriklastega igast väärdunud mõtteviisist lahtiütlemises, mis võiks leida kasutamist selliste vastikute vägivallaaktide õigustamisel,» sõnas ta.

Võimud ei ole seni tõmmanud seost rünnaku ja radikaalse islami vahele.

«Mul pole aimu, miks ta peaks midagi sellist tegema. Mul pole üldse aimu, olen väga šokis,» ütles kahtlusaluse naisevend Farhan Khan, kes rääkis Farookiga viimati nädala eest.

Sugulaste sõnul olid 27-aastane Malik ja 28-aastane Farook abielus.

San Bernardino politseiülema Jarrod Burguani sõnul olid Farook ja Malik ainsad tulistajad.

«Oleme üsna kindlad, et honesse sisenenud kaks tulistajat on need samad, kes hukkusid San Bernardino avenüül,» lausus ta.

Varem spekuleeriti kolmanda ründajaga, ent politseiülema kinnitusel oli ründajaid kaks.

Farook lahkus eile vihaselt jõulupeolt, et hiljem koos Malikiga naasta, lausus Burguan.

Vahejuhtum leidis aset San Bernardinos Inland Regional Centeris, mis pakub San Bernardino ja Riverside'i maakonnas arengupuudega isikutele sotsiaalteenuseid.

Tulistamises tapeti vähemalt 14 inimest ning kaks rünnaku arvatavatest sooritajatest hukkus hiljem tulevahetuses politseiga. Keskuses sai haavata veel 17 inimest.

Keskuse presidendi ja tegevjuhi Marybeth Feildi sõnul toimus rünnaku hetkel hoones San Bernardino maakonna tervishoiuameti bankett. Ameti kinnitusel viibis rajatises mitu nende töötajat.

Võimude sõnul uurivad nad väiteid, mille alusel võib rünnak olla seotud rahulolematu töötajaga.

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) ametniku David Bowdichi sõnul jõudis temani teave, et keegi lahkus banketil toimunud tüli tõttu, mis leidis aset enne tulistamist. «Keegi lahkus, kuid meil pole aimugi, kas tegemist oli selle isikuga, kes hiljem naasis.»

Tulistamisele järgnes suur inimjaht, mis lõppes tunde hiljem kahe kahtlusaluse hukkumisega tulevahetuses politseiga. Üks neist oli mees ja teine naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles