Tunnete jahtumine: Erdoğani sõnul nimetas Putin teda vanasti vapraks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnepäevil: Silvio Berlusconi, Recep Tayyip Erdoğan ja Vladimir Putin 2009. aastal Ankaras.
Õnnepäevil: Silvio Berlusconi, Recep Tayyip Erdoğan ja Vladimir Putin 2009. aastal Ankaras. Foto: Reuters/ScanPix

Vanasti nimetas Vladimir Putin mind vapraks ja julgeks, meenutas Türgi president Recep Tayyip Erdoğan enda ja Vene riigipea suhte helgemaid päevi.

«Putini mind puudutavad avaldused on alati rääkinud mu vaprusest ja julgusest. Tal oli ka palju sõnu mu ausa riigimehelikkuse kohta,» rääkis Erdoğan eile, teel Pariisi kliimakonverentsilt Katarisse. «Kui ta kohtub [endise Itaalia peaministri Silvio] Berlusconi ja [endise Saksa liidukantsleri Gerhard] Schröderiga, on tema sõnad alati olnud selles suunas.»

Türgi presidendi kinnitusel puudutasid kõik tema Pariisi ajal peetud kahepoolsed kohtumised põhiliselt hiljutist lennukiintsidenti. Ning nii Prantsuse riigipea François Hollande, Saksa liidukantsler Angela Merkel, USA president Barack Obama kui Ukraina president Petro Porošenko kinnitasid, et õigus on türklastel.

Erdoğan meenutas ka seda, et varasemaid õhupiiri rikkumisi on Venemaa esindajatega arutatud kõigil tasemetel. «See polnud esimene selline rikkumine. Meil on need dokumenteeritud ja rikkumisi on sadu,» rääkis ta. «Mullune rikkumine Musta mere kohal kestis 15 minutit. Kui meie hoiatuse andsime, ütlesid nad, et piloodid ei räägi inglise keelt ja oli vääritimõistmine. Sama probleemiga seisime silmitsi ka esimese Süüria rikkumise puhul.»

«Tal oli ka palju sõnu mu ausa riigimehelikkuse kohta,» rääkis Erdoğan eile, teel Pariisi kliimakonverentsilt Katarisse.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles