Soomes tegutseb asüülitaotlejatest lumerookimisbrigaad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristaja.
Lumekoristaja. Foto: SCANPIX

Põhja-Soomes Kajaanis elavad varjupaigataotlejad on avaldanud soovi aidata linna lumekoristusega. Hetkel on ennast ülesandnud juba 60 vabatahtlikku. Paljud neist pole lund kunagi varem näinud.

Lumekoristuse mõtte peale tulid asüülitaotlejad ise ja võtsid oma initsiatiivil Soome Punase Risti vabatahtliku Martti Hyvärineniga ühendust. Nüüd juba töö käib ja üks brigaad vabatahtlikke puhastab näiteks lumest ja jääst bussipeatuseid ja majutuskeskuse ümbrust. Lumekoristuse idee kogub aga asüülitaotlejate seas aina rohkem populaarsust.

«Ma olen Iraagist ja lumi on minu jaoks midagi täiesti uut,» ütleb Mustafa Midha Mohammed. «Ma kuulsin, et talviti võib Soomes olla isegi kuni meeter lund. See tundus metsik, aga ma olen kindel, et harjun sellega varsti ära.»

Vabatahtlikeks on peamised mehed vanuses 20 kuni 40, aga lumelabidad on haaranud ka mõned naised. Vastutasuks töö eest saavad nad ainult sooja kohvi.

Mahmoud Aleid ütles, et Iraagis töötas ka suure telekommunikatsioonifirmas ja loodab ka Soomes sarnast tööd leida. Kuid praegu naudib ta lumerookimist.

«Meil on heameel, et saame aidata ja lisaks on mõnus õues töötada, kuigi on külm.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles